Festivitatea de premiere a Şcolii de Vară "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" ediţia a VI-a

Viața parohiei Septembrie 14, 2013

Astăzi, 14 septembrie 2013, de Înălţarea Sfintei Cruci, a avut loc festivitatea de premiere a copiilor participanţi la cursurile Şcolii de Vară "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" ediţia a VI-a.

Acest eveniment a fost aşteptat cu nerăbdare de copiii de toate vârstele încă de la începutul cursurilor Şcolii de Vară, drept pentru care, încă de la primele ore ale dimineţii au început să vină, unul câte unul, cu evlavie şi emotie la biserică, pentru a participa la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi abia apoi să asiste la festivitatea de premiere.

După ce au intrat în biserică, s-au închinat după obişnuita rânduială la sfintele icoane şi la Sfânta Cruce scoasă spre închinare şi cinstire, apoi s-au aşezat la locurile lor, aşteptând momentul final, dar fiind atenţi şi la rugăciunile, cântările şi gesturile sfintei slujbe. Trebuie menţionat faptul că mulţi dintre copiii prezenţi s-au împărtăşit astăzi cu Sfintele Taine, în cadrul Sfintei Liturghii, ca o încununare a eforturilor lor de a învăţa şi de a deveni mai buni, eforturi depuse încă de la începurul Şcolii de Vară.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, cei aprox. 80 de copii au cântat un imn în cinstea Sfintei Cruci, a cărei înălţare am prăznuit-o astăzi, îndemnând pe toţi cei prezenţi a cinsti cum se cuvine acest "Altar de jertfă" al lui Hristos. Apoi, rând pe rând, în ordine alfabetică, fiecare dintre ei a primit o Diplomă de participare şi o carte potrivit vârstei fiecăruia. Au fost premiate şi cadrele didactice ce ne-au ajutat în derularea optimă a cursurilor, iar copiii, în semn de preţuire a părintelui lor duhovnicesc şi a celor ce i-au îndrumat pe tot parcursul Şcolii de Vară au desemnat un reprezentant care să aducă un mesaj de mulţumire şi recunoştinţă.

Cu siguranţă fiecare, fie mic, fie mare, am avut câte ceva de câştigat(învăţat) în această zi de sărbătoare.