Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului cu bucurie şi emoţie

Viața parohiei Decembrie 28, 2012

       „Buon Natale!

În faţa ochilor mei văd o lume plină de neajunsuri şi suferinţe.Nu am putere, dar cate mi-ar place să pot face! Întotdeauna mă întristez de sărbători, pentru că nu pot dărui cât aş vrea să dăruiesc.

Cum ar arăta sărbătorile de iarnă fără Moş Crăciun?

Bătrânul Moş Crăciun ne aduce an de an atâta bucurie şi bună dispoziţie, dar sunt atâtea case fără el, care nu se pot bucura de împodobirea unui brad, de primirea unui cadou, poate nici măcar de un colind sau de petrecerea împreună cu cei dragi...

Nădăjduiesc că măcar un zâmbet pe buze şi o picătură de bucurie am reuşit să ofer câtorva inimioare de copii.

Sărut mâna preacucernice părinte!”

       Acesta este textul scrisorii ce a insoţit darurile de Crăciun pentru copiii din parohia noastră, daruri trimise de pe pământ italian, dar prin strădania şi dragostea unui adevărat român care nu a uitat nici măcar pentru o clipă credinţa şi tradiţia în care s-a născut. Un român care, forţat de împrejurări, a trebuit să se despartă fizic de ţară, de cei dragi, de marea familie a Parohiei Sf. Antonie cel Mare din Botoşani, dar care nu pierde nici un prilej de a-şi arăta dragostea pentru cei de aici.

       În acest an, la fel ca și în ultimii șapte, doamna Florentina Alupoaie (căci despre ea este vorba) a reușit să pună un zâmbet pe fețele a peste 70 de copii, dovedind o dată în plus prin fapta bună(dacă mai era nevoie), dragostea față de țară, de neam și de semeni a unuei mame creștine. Mai mult decat atât, fapta ei a indemnat și pe părintele Atanasio să fie părtaș anul acesta la bucuria de a dărui, învățând (pentru a câta oară?) că vorbele învață, dar exemplul este cel care convinge.

       Încercăm, prin aceest articol, nu să lăudăm(deși fapta este vrednică de laudă) ci să mulțumim și să aducem în atenția publicului larg adevăratul spirit al Sărbătorilor de iarnă, și anume cel al iubirii de aproapele, al dăruirii cu inimă curată - nu cu alt scop decât cu acela al fericirii aproapelui.

       Dumnezeu să îi răsplătească fapta bună, iar pe noi ceilalți să ne înțelepțească și să ne învrednicească a întări această minunată lucrare prin alte și alte fapte bune!